מתכון

מילקי שוקולד, גרסת הבית

ספטמבר 2019
1 דירוגים
מילקי שוקולד, גרסת הבית של אנה שפירו. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
מילקי שוקולד, גרסת הבית של אנה שפירו. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

מילקי הפך לקינוח הכי אייקוני של העשורים האחרונים, וסוד הקסם שלו טמון במפגש בין קרם שוקולדי עשיר לקצפת קלילה

אנה מכינה את הקרם בטכניקה של פטיסייר על בסיס שמנת כדי להגיע למרקם סמיך ודשן במיוחד ואת הקצפת האוורירית היא מתבלת בגרגרי וניל זעירים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקצפת

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המילקי

1

שמים בקערה ביצים, חלמונים וקורנפלור וטורפים היטב לתערובת אחידה.

2

מביאים את שאר החומרים לרתיחה בסיר. יוצקים כ- 1/2 כוס מהתערובת הרותחת לתערובת החלמונים ומערבבים לשם השוואת טמפרטורות. מחזירים את התערובת לסיר עם החלב ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת כ- 10-8 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומתקבל מרקם של דני.

3

מסירים מהכיריים ויוצקים מייד לכלים אישיים עד 3/4 גובהם. מצמידים ניילון נצמד ישירות על הקרם ומעבירים למקרר ל- 5-4 שעות לפחות ועד שבוע.

ממש לפני ההגשה מכינים קצפת

4

מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה ומעבירים לשקית זילוף.

5

מזלפים את הקצפת על הקרם, מפזרים פקאנים ומגישים מייד.