מתכון

מלפפונים ממולאים

אפריל 2021
מלפפונים ממולאים של שף ישראל אהרוני | צילום: שני בריל
מלפפונים ממולאים של שף ישראל אהרוני | צילום: שני בריל

ממולאים שאפשר להכין על הכיריים או בתנור. יש לכם סבלנות? נסו להשאיר לילה שלם בתנור בחום נמוך

הבוכרים היו מתקינים את סיר הממולאים הזה גם כמעין חמין, כלומר מביאים לרתיחה ומניחים על פלטת שבת כל הלילה (או במרכז התנור בחום של 100 מעלות). הממולאים היו יוצאים מהסיר שחומים, רכים וטעימים. אתם מוזמנים לנסות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המילוי בקערה.

2

מרוקנים את המלפפונים בעזרת מכשיר ייעודי ומסירים את הלב שלהם (החלק הרך, המלא גרעינים), כשנוצר חלל גדול מספיק למילוי.

3

ממלאים את המלפפונים במילוי ודוחסים אותו פנימה. מערבבים את כל חומרי הרוטב.

4

אפשר להכין את המלפפונים בשתי דרכים – על הכיריים או בתנור. אם מכינים בתנור, מחממים תנור ל־150 מעלות.

5

מעבירים את המלפפונים לכלי רחב ושטוח (עגול, מלבני או מרובע) המתאים לתנור או לסיר רחב ושטוח, בהתאם לשיטת ההכנה המתוכננת. כך או כך, מסדרים את המלפפונים כשהם שוכבים בתחתית הכלי או הסיר, בשכבה אחת וללא חפיפה.

6

יוצקים פנימה את הרוטב כך שיגיע לגובה מעט נמוך יותר מגובה המלפפונים, מכסים את הכלי או הסיר בנייר אלומיניום ויוצרים בו כמה חורים.

אם מכינים על הכיריים

7

מביאים את הסיר לרתיחה מעל להבה גבוהה, מנמיכים להבה לנמוכה ומבשלים שעה ורבע. מסירים את נייר האלומיניום בעדינות (תכף נשתמש בו שוב) והופכים את המלפפונים בזהירות בעזרת מלקחיים. מכסים שוב את הסיר בנייר האלומיניום ומבשלים עוד שעה ורבע (סך הכול שעתיים וחצי).

אם מכינים בתנור

8

מכניסים את הכלי לתנור וצולים שעתיים וחצי.