מתכון

ממרח פול ירוק עם בצלים ירוקים על הפלאנצ'ה

ספטמבר 2019
1 דירוגים
ממרח פול ירוק עם בצלים ירוקים על הפלאנצ'ה של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ממרח פול ירוק עם בצלים ירוקים על הפלאנצ'ה של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הממרח הזה מתפקד על תקן טחינה. הוא הולך טוב עם דגים וגם סתם כממרח לניגוב

לבצל הירוק יש תכונה מדהימה – מכל הירקות הוא סופג את טעמי החריכה בצורה העוצמתית ביותר. אני מוסיף אותו לכל מנה שאני מעוניין להעניק לה ניחוח וטעם קלויים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לממרח פול ירוק

לבצל הירוק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ממרח פול ירוק

1

חולטים פול בשפע מים רותחים 4 דקות ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

2

חולטים גם פטרוזיליה במי החליטה של הפול 10 שניות ומעבירים למי קרח.

3

טוחנים את הפול והפטרוזיליה במעבד מזון או בבלנדר עם מיץ לימון, שמן זית ו- 100 מ"ל ( 1/3 כוס + 1/2 1 כפות) מים קרים לקבלת ממרח במרקם של טחינה סמיכה. מתבלים במלח. שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.

צורבים בצל ירוק ומגישים

4

מורחים את הממרח על צלחת הגשה.

5

מערבבים בצל ירוק עם שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

6

מלהיטים מחבת כבדה ומניחים בה את הבצל הירוק לצריבה של כמה שניות. מפזרים את הבצל על הממרח ומגישים.