מתכון

מנדלברויט

אוגוסט 2020
מנדלברויט | רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: דלית רוסו
מנדלברויט | רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: דלית רוסו

מנדלברויט ביידיש זה פשוט "לחם שקדים". עוגיות פריכות שנאפו בכיכרות, אחר כך נפרסו ונאפו שוב, הפעם בחום נמוך

מזכיר לכם משהו? נכון, אלה דודניות של הקנטוצ'יני והביסקוטי האיטלקיים. גם אצל יהודי מזרח אירופה היה מקובל להגישן עם כוסית יין מתוק או תה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את הבצק

2

מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.

3

טורפים ביצים וסוכר בקערת המיקסר עם מטרפה לתערובת אחידה. מוסיפים קליפות לימון ותפוז מגוררות ותמצית וניל וטורפים. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים שקדים ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת.

מעצבים כיכרות

4

מחלקים את הבצק לשניים בידיים מקומחות ומעצבים שתי כיכרות באורך 28 ס”מ. מניחים בתבנית עם מרווח גדול ככל האפשר ביניהן. מיישרים את החלק העליון והצדדים בעזרת מרית למלבן ישר ואחיד

אופים אפייה ראשונה

5

אופים 30 דקות או עד שהכיכרות יציבות וזהובות. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים על רשת לצינון לפחות 10 דקות.

אופים אפייה שנייה

6

מורידים את טמפ' התנור ל-140 מעלות.

7

פורסים את הכיכרות בסכין משונן לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים אותן על צידן הרחב בתבניות או על רשת התנור.

8

מחזירים לתנור לייבוש של 17-15 דקות עד שהעוגיות זהובות ופריכות. מצננים על רשת.

גיוון: מוסיפים לשקדים המסורתיים סוגים נוספים של אגוזים ופירות מיובשים לפי טעמכם. כך מגיעים למחוזות הביסקוטי.