מתכון

מנטי טלה עם סלט עגבניות חריף

דצמבר 2018
2 דירוגים
מנטי טלה עם סלט עגבניות חריף של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר
מנטי טלה עם סלט עגבניות חריף של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר

זוהי הגרסה הקלאסית של כיסונים קטנים ממולאים בתערובת בשר טלה מתובלת, המוגשים לצד סלט עגבניות בוכרי

כיסונים ממולאים בבשר שמוצאם אינו ודאי. רבים משייכים אותם למטבח הטורקי, אבל הם נפוצים גם במטבח הבוכרי והארמני.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

לסלט

לבצק

למלית

לסלט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

עורמים את הקמח על משטח עבודה ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לגומה מים ושמן זית ומערבבים. לשים הכל בידיים כ־5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את המלית

2

מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר 1 ס"מ.

3

מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לעובי אחד לפני הדק ביותר. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח וקורצים לעיגולים בקוטר של כ־3 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול בצק כדור מלית, מברישים את קצוות הבצק במעט מים ומקפלים את דופנות הבצק לסגירה מעל כדור הבשר בצורת מעטפה. מבשלים את המנטי במים מומלחים עד שהם צפים. במקביל מערבבים את מרכיבי הסלט.

4

מסדרים את המנטי בצלחות הגשה, יוצקים מסביב את סלט העגבניות עם כל מיציו ומזלפים מעל מעט שמן זית.