מתכון

מעקודה של אבי לוי

נובמבר 2015
מעקודה של אבי לוי. צילום: אילן נחום
מעקודה של אבי לוי. צילום: אילן נחום

פשטידה אוורירית של תפוחי אדמה, ביצים ועשבי תיבול, שספק נאפית ספק מיטגנת בתנור

לפני שאתם מתחילים לעבוד תמצאו סיר מתאים – גבוה וצר בקוטר 18-16 ס”מ, רצוי עם ציפוי טפלון.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון ואפייה:

להגשה:

לטיגון ואפייה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה עד שהם כמעט רכים (המרכז שלהם צריך להישאר מעט קשה). מצננים מעט, קולפים ומועכים בעזרת מועך פירה או מזלג למרקם כמעט חלק עם מעט גושים.

2

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. המרקם שיתקבל יהיה כמעט נוזלי, וזה בסדר.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

מחממים שמן בסיר טפלון או אלומיניום 4-3 דקות עד שחם אך לא רותח. יוצקים את התערובת לשמן החם ומכסים את הסיר. מטגנים על להבה בינונית כ-12 דקות.

5

מסירים את המכסה ומעבירים את הסיר לתבנית אפייה או לתבנית חד-פעמית, כדי שהשמן שישפריץ מהסיר בזמן האפייה לא ילכלך את התנור. אופים את המעקודה כשעה ורבע עד ששיפוד עץ המוחדר פנימה יוצא יבש.

6

מוציאים מהתנור ומעבירים סכין ארוך בין הדפנות לסיר. יוצקים על המעקודה מיץ לימון, ממתינים 3-2 דקות והופכים בזהירות על צלחת הגשה. מגישים חם, קר או בטמפ’ החדר.