רפי גואטה: "אני אוהב שיש מעט תפוח אדמה והרבה בשר. לכן אני פורס את תפוחי האדמה דק ככל האפשר. מהשאריות שלהם יוצרים את ה'קער' (טריפוליטאית) — המצע שעליו מתבשלים הממולאים."
מה צריך?
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
למלית
לציפוי
לרוטב
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות בקוטר 5 ס"מ.
ממלאים ומצפים את תפוחי האדמה
2
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ, ואת השאריות שומרים לריפוד תחתית הסיר. חוצים כל פרוסה לרוחבה כמעט עד הקצה, כך שתתקבל צורת V ,וממלאים את המרווח בקציצה.
מכינים 3 צלחות לציפוי
3
ביצים טרופות מתובלות במלח ופלפל, פירורי לחם וקמח. טובלים תחילה בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי לחם.
4
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את תפוחי האדמה הממולאים 2-3 דקות להזהבה משני הצדדים.
מכינים את הרוטב ומבשלים
5
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים קלות את שאריות תפוחי האדמה. מוסיפים בצל, גזר, פפריקה מתוקה, סוכר ורסק עגבניות ומטגנים כדקה וחצי עד שהרסק משנה גוון ומסמיך.
6
מניחים את הממולאים בסיר ויוצקים מים רק עד לכיסוי. מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.