מתכון

מפרום של גואטה

פברואר 2021
מפרום של רפי גואטה (צילום: shutterstock)
מפרום של רפי גואטה (צילום: shutterstock)

כריכים נימוחים של תפוחי אדמה ממולאים בבשר

רפי גואטה: "אני אוהב שיש מעט תפוח אדמה והרבה בשר. לכן  אני פורס את תפוחי האדמה דק ככל האפשר. מהשאריות שלהם יוצרים את ה'קער' (טריפוליטאית) — המצע שעליו מתבשלים הממולאים."

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לציפוי

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות בקוטר 5 ס"מ.

ממלאים ומצפים את תפוחי האדמה

2

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ, ואת השאריות שומרים לריפוד תחתית הסיר. חוצים כל פרוסה לרוחבה כמעט עד הקצה, כך שתתקבל צורת V ,וממלאים את המרווח בקציצה.

מכינים 3 צלחות לציפוי

3

ביצים טרופות מתובלות במלח ופלפל, פירורי לחם וקמח. טובלים תחילה בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי לחם.

4

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את תפוחי האדמה הממולאים 2-3 דקות להזהבה משני הצדדים.

מכינים את הרוטב ומבשלים

5

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים קלות את שאריות תפוחי האדמה. מוסיפים בצל, גזר, פפריקה מתוקה, סוכר ורסק עגבניות ומטגנים כדקה וחצי עד שהרסק משנה גוון ומסמיך.

6

מניחים את הממולאים בסיר ויוצקים מים רק עד לכיסוי. מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.