מתכון

מצה בריי ירוקים

מרץ 2020
5 דירוגים
מצה בריי ירוקים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
מצה בריי ירוקים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

אין לתאר כמה הבצל התרד והעשבים מוסיפים למצבריי הרגיל

התגלית האמיתית היא התוספת של קליפת לימון – היא מביאה איתה ניחוח רענן וחמצמות עדינה. השילוב של כולם יחד הופך את המצבריי לקציצת ירק נהדרת במיוחד, שטובה גם כמנה עיקרית לארוחת צהריים של חול המועד לצד סלט או אורז.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שוברים מצות לחתיכות קטנות-בינוניות בקערה גדולה, (לא קטנות מידי אחרת מאבדים את הקראנץ'). מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

2

יוצרים קציצות בגודל בינוני, משטחים אותן ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית משני הצדדים עד להשחמה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד יוגורט צונן.