מתכון

מצות ביתיות

מרץ 2019
2 דירוגים
מצות ביתיות של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
מצות ביתיות של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

אם מקפידים על הכנה זריזה (כדי שהבצק לא יחמיץ) מקבלים מצות טעימות מאוד, שתיהנו לנשנש אפילו לא בפסח

המצות הללו נראות כמו קרקרים. יש הרבה כללים ואיסורים בהלכות אפיית המצה, אז נסייג ונאמר כי המצה הביתית הזו אינה כשרה למהדרין. חשוב להקפיד לעבוד מהר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־240 מעלות ומלהיטים בו תבנית הפוכה.

2

מערבבים מים, מלח ומייפל. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ורך. מניחים למנוחה ל־2 דקות. מחלקים את הבצק ל־8 חתיכות ומכסים במגבת.

3

מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח קלות למעין לאפה ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.

4

מניחים כל מצה על התבנית הלוהטת, אופים 2־3 דקות עד שהמצה משחימה ומוציאים מהתנור.