מתכון

מקאדי – לחם תירס

ינואר 2021
מקאדי - לחם תירס של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
מקאדי - לחם תירס של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

לחם גיאורגי המתלווה לתבשילים סמיכים

במקור מכינים אותו מקמח תירס דק שנטחן באבן ומטגנים אותו כך שהוא שמנמן ותפוח מעט. כאן הלכתי על גרסה שטוחה וקלויה במחבת (כמעט בלי שמן). הלחם המוצק משמש ככף ואפשר לאכול באמצעותו את הלוביו – תבשיל שעועית גיאורגי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערה רחבה, ממליחים ומערבבים. שופכים פנימה קמח תירס בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד עד לקבלת בצק רך ויציב.

2

מרססים מעט מאוד שמן זית על תחתית של מחבת קטנה (או טובלים נייר מטבח במעט שמן זית ומושחים את תחתית המחבת). צובטים מהבצק חתיכה קטנה ויוצרים ממנה כדור בגודל כדור פינג פונג.

3

משטחים את כדור הבצק בידיים לדיסקית שטוחה, מניחים במחבת, לוחצים מעט כנגד תחתית המחבת ומטגנים 2 דקות או עד שהלחם מקבל גוון זהוב עמוק. הופכים ומטגנים את הצד השני 2 דקות עד שהלחם מקבל גוון זהוב עמוק. קולים באותו אופן את יתר הלחמים, ובין לחם ללחם משמנים שוב את המחבת במעט מאוד שמן על ידי ריסוס או ניגוב בנייר מטבח משומן.