מתכון

מקלות בצק עלים בטעמים

מאי 2019
1 דירוגים
מקלות בצק עלים בטעמים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
מקלות בצק עלים בטעמים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

מקלות פריכים שתמיד נחטפים. אפשר להבין למה: כשהם חמים מהתנור באמת קשה לעמוד בפניהם

הכנות מקדימות ערב לפני ההגשה:

מעבירים את בצק העלים להפשרה במקרר ערב קודם להכנה או בבוקר האירוח.

מכינים את המטבל ערב לפני ההגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למטבל שמנת, שום ועשבי תיבול

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

למטבל השמנת

1

מערבבים בקערה את השמנת עם עשבי התיבול, השום הכתוש ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל וטיפונת דבש לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בקערה או בצנצנת נאה לצד המקלות הפריכים והחמים.

למקלות הפריכים

2

מחממים תנור ל-180 מעלות. פותחים את הבצק על גבי משטח עבודה מחופה בנייר אפייה (כדאי לגלגל מחצית ממנו ואת החצי השני להחזיר למקרר).

3

חותכים רצועות באורך 30 ס"מ וברוחב 2 ס"מ (לחיתוך הבצק לרצועות אני מומלץ להשתמש בסרגל רגיל).

4

מורחים את הממרח הרצוי על כל רצועה, בערך כפית גדושה בשכבה אחידה ומפזרים פרמזן מעל. אוחזים ברצועת הבצק בשני הקצוות ומסובבים לכיוונים מנוגדים לקבלת מקל מסולסל בצורת בורג.

5

מניחים בתבנית האפייה ומברישים בביצה טרופה (רק את חלקי הבצק הפונים כלפי מעלה. אין צורך למרוח על המלית). אופים כ-20-15 דקות עד להזהבה ומגישים חם לצד מטבל השמנת.