מתכון

מקלעת פרג ותפוחים

יולי 2017
מקלעת פרג ותפוחים. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
מקלעת פרג ותפוחים. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

הצטיידו בגלגלת פיצה או סכין טובה ושדרגו את מילוי הפרג הקלאסי בעזרת תפוחים חמצמצים ועיצוב מרהיב לבצק.

  • 2 תבניות אינגליש קייק
  • כשר

צורת המקלעת הזו מאפיינת בדרך כלל מאפי בצק עלים ממולאים בבשר. המראה המצודד שלה עובד מצוין גם בעוגות שמרים, אולם מכיוון שבצק השמרים מעט יותר מאתגר לעבודה, כדאי להקפיא אותו ל-10 דקות לפני החיתוך כדי שהוא לא יימתח ויאבד צורה במהלכו.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית פרג:

למלית תפוחים:

לסירופ סוכר:

לבצק:

למלית פרג:

למלית תפוחים:

לסירופ סוכר:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

לשים את כל החומרים למעט מלח וחמאה במיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית 5 דקות לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית כ-5 דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.

2

מכסים את קערת המיקסר במגבת או בניילון נצמד. מתפיחים בטמפ’ החדר כשעתיים עד להכפלת הנפח (או לילה במקרר).

מכינים את מלית הפרג:

3

מביאים לרתיחה חלב, סוכר, דבש וחמאה בסיר בינוני. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מעט. מצננים לחלוטין (אם מכינים מראש, שומרים במקרר עד השימוש).

מכינים את מלית התפוחים:

4

ממיסים בסיר חמאה, סוכר ווניל. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כ-5 דקות עד שהתפוחים שקופים ורכים אך עדיין יציבים. מצננים לחלוטין (אם מכינים מראש, שומרים במקרר עד השימוש).

מכינים סירופ סוכר:

5

מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים.

מרכיבים את העוגה ומתפיחים שוב:

6

חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 3-2 מ”מ ובגודל 20×25 ס”מ. מסדרים במרכז כל מלבן מחצית ממלית הפרג לאורך הבצק וברוחב 8 ס”מ. מסדרים את התפוחים על מלית הפרג כשהם עומדים בשורות ותומכים זה בזה.

7

יוצרים בבצק חתכים אלכסוניים עם סכין חדה או גלגלת פיצה בעומק 8 ס”מ משני הצדדים לכל האורך במרווחים של 3-2 ס”מ. מניחים על המלית רצועה מימין ומעליה רצועה משמאל וחוזר חלילה עד שמסיימים. מניחים את המקלעות בתבניות משומנות היטב. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

אופים ומברישים בסירופ:

8

מחממים תנור ל-170 מעלות.

9

טורפים טורפים ביצה, חלמון ומלח ומורחים על המקלעות.

10

אופים כ-25 דקות עד שהמקלעות מזהיבות.

11

מברישים את העוגות החמות בסירופ המצונן ומצננים לפני ההגשה.

12

שומרים את העוגות עטופות עד יומיים בטמפ’ החדר או מקפיאים ומחממים בתנור חם.