מתכון

מרק אגוזי לוז קרמי

ינואר 2019
4 דירוגים
מרק אגוזי לוז קרמי של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
מרק אגוזי לוז קרמי של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

לשיח הלוז משך חיים ארוך במיוחד והוא מספק אגוזים במשך מאות שנים. אבל מעבר לזה, הוא פשוט טעים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים את אגוזי הלוז במחבת ללא שמן עד שהם מפיצים ניחוח מתקתק מעט. מקפידים לנער את המחבת בעדינות כדי שהאגוזים לא יישרפו (אפשר גם לקלות בתנור חם). כשהאגוזים מוכנים שמים 50 גר' בצד לקישוט (אני מעדיף אגוזי לוז קלופים - כך נשמר הצבע הבהיר של המרק. אם הם לא קלופים המרק יהיה בגוון חום).

2

מכניסים לסיר את החמאה, הבצל, הכרישה ותפוחי האדמה ומבשלים כ-10 דקות עד שהם מתרככים מעט. מערבבים פנימה את הקמח. יוצקים את המים או הציר ומערבבים. מוסיפים את האגוזים. מבשלים כ-20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

3

טוחנים את המרק לקרם חלק בעזרת בלנדר מוט (אם רוצים מרק עוד יותר קרמי, מסננים את המרק במסננת דקה). מחזירים לסיר, מוסיפים שמנת, תימין, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מחממים עד לסף רתיחה בלבד, לא מרתיחים.

להגשה

4

מגישים חם עם חופן אגוזי לוז קלויים קצוצים מפוזרים מעל.