מתכון

מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן

ינואר 2019
2 דירוגים
מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

למרות שקלאסיקה תמיד עובדת, שף עידו פיינר מציע כמה שדרוגים למרק הבצל הצרפתי והופך אותו למעניין הרבה יותר

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את החמאה בסיר רחב וממסים את שומן חזה האווז. מוסיפים את הבצלים והמלח ומאדים על אש קטנה במשך שעתיים, עד קבלת מרקם של ריבה.

2

מוסיפים את הקוניאק, מגבירים את האש ומאדים את האלכוהול. מוסיפים את ציר הבקר ופלפל שחור ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה כשעה.

3

מוסיפים את קוביות חזה האווז ומבשלים יחד עוד כרבע שעה ומגישים.