תחילה ממצים את טעמי הבשר לתוך נוזל שהופך בזכותו סמיך ועשיר, ובהמשך מפרקים אותו לפיסות קטנטנות, מערבבים עם פירה גס וממלאים כיסוני בצק, שישייטו בצלחת המרק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIRלבצק פירוגי
אופן ההכנה
מכינים את המרק
1
מחממים סיר גדול ורחב עם שמן ומטגנים קוביות בשר ועצם 6-5 דקות עד שהבשר נאטם. מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומטגנים 10 דקות עד שהירקות מזהיבים.
2
יוצקים מים לסיר, מוסיפים שמיר, פלפל אנגלי, עלה דפנה, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך. מקפים מהמרק את כל השומן שצף.
3
מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הבצק לפירוגי
4
מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
מכינים את המלית לפירוגי
5
מוציאים את הבשר ותפוחי האדמה מהמרק ומצננים מעט. מפרקים את הבשר בעזרת הידיים לסיבים קטנים ומועכים במזלג את התפודים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה ומעט גסה.
מרדדים, ממלאים ומבשלים במרק
6
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3-2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים לחצי סהר. מהדקים היטב את הקצוות. בשלב זה אפשר להקפיא את הפירוגי ולשמור עד חודש.
7
סמוך להגשה זורקים את הפירוגי למרק רותח ומבשלים 5 דקות עד שהם מתרככים.