מתכון

מרק דגים ישראלי

מרק עשיר בירקות, שסוגר בארוחת שישי גם את פינת המרק וגם את פינת הדג

876 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
מרק דגים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל
מרק דגים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל

הוא קצת בויאבז וקצת דג מרוקאי, ופשוט מושלם לטבילת חלות או כתוספת עסיסית לקוסקוס. אם לא מתחשק לכם להכין ציר דגים, אפשר להחליף אותו במרק ירקות מתובל ברוטב דגים אסייתי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר

למרק

אופן ההכנה

מכינים את הציר

1

מניחים בסיר גדול ראשי ואדרות דגים ומים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שעולה על פני המים, מוסיפים את כל הירקות והתבלינים, מנמיכים להבה ומבשלים 20־30 דקות למיצוי טעמים. מסננים, נפטרים מהעצמות, הירקות והתבלינים ושומרים את הציר בצד.

מכינים את המרק

2

מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים פלפל חריף ושום כדקה. מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות, מערבבים, מטגנים דקה־שתיים, מתבלים בכל התבלינים ומערבבים. מוסיפים יין ומגרדים את תחתית הסיר. מוסיפים את ציר הדגים, קישוא ותפוחי אדמה, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 25־30 דקות, עד שהירקות מתרככים.

3

אם רוצים, טוחנים את המרק חלקית בעזרת בלנדר מוט (לא חובה, אבל פעולה זו מעניקה למרק סמיכות נעימה).

4

מוסיפים גרגירי חומוס, דגים וערק, מערבבים ומבשלים 3 דקות, עד שהדגים מוכנים.