מתכון

מרק דגים רוסי

2 דירוגים
מרק דגים רוסי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מרק דגים רוסי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

כאן חייבים להצטייד בציר דגים או ירקות כך שבזמן הכנה לא ארוך מתקבלת ארוחה שלמה עם ניחוחות של ירוקים רעננים

מומלץ להגיש עם לחם שיפון.

גיוונים:
• מגוונים בסוגי הדגים לפי מה שאוהבים או מה שיש אצל מוכר הדגים.
• מוסיפים שמנת חמוצה בהגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל לבן על להבה גבוהה 5 דקות להזהבה קלה. מוסיפים בצל ירוק, תפוחי אדמה, גזר, סלרי ופטרוזיליה ומאדים 3-2 דקות.

2

יוצקים יין ומבשלים 5 דקות להתנדפות האלכוהול.

3

מוסיפים ציר, מתבלים בפפריקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות עד שהירקות מתרככים והטעמים ממוצים.

4

מוסיפים דגים, מחזירים לרתיחה ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שהדגים משנים גוון. מוסיפים שמיר, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים ומכבים את הלהבה.

5

ממתינים 10 דקות ומגישים עם חצי ביצה ושמיר קצוץ.