מתכון

מרק דלעת וקישואים

נובמבר 2015
2 דירוגים
מרק דלעת וקישואים. צילום: דניאל לילה
מרק דלעת וקישואים. צילום: דניאל לילה

גרסה מתונה ומתוקה יחסית למטפוניה, אחד ממרקי הקובה של העיראקיים, שמתאימה לאוהבי המרקים הכתומים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר ומאדים בצל, שום וסלרי עד לשקיפות. מוסיפים עגבניות ורכז עגבניות ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים פפריקה ומערבבים.

2

מוסיפים דלעת וקישואים, יוצקים מעל את הציר או המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40 דקות.

3

מתקנים תיבול ומוסיפים 15-20 כופתאות קובה. מבשלים כ-25 דקות, או עד שהכופתאות צפות.

4

לפני ההגשה מסירים את הקליפה מהדלעת.