מתכון

מרק חומוס ובשר – קלדו די גרבזונס קימדו קון קרנה

מרק מחמם, משביע ומקורי שהוא גם זכרון ילדות של השף נמרוד נורמן

7,724 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2022
קלדו די גרבזונס קימדו קון קרנה אי טומטוס – מרק חומוס ובשר של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג
קלדו די גרבזונס קימדו קון קרנה אי טומטוס – מרק חומוס ובשר של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג

 

שימו לב: החומוס זקוק ל-8 שעות השרייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכדורי בשר

אופן ההכנה

1

מניחים בשר ראש בסיר ומכסים בשפע מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל שלוש שעות. מדי פעם מקפים את הקצף. מסננים, מצננים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.

2

שוטפים חומוס, מכסים בשפע מים בסיר גדול, מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות. מוסיפים בשר ראש ומים לכיסוי וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.

בינתיים מכינים כדורי בשר

3

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט שמן לטיגון, לתערובת אחידה. יוצרים כ־35 כדורים בגודל אגוז.

4

מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את כדורי הבשר בכמה סבבים 4־5 דקות להשחמה קלה.

5

מוסיפים לסיר עם החומוס ובשר הראש את כדורי הבשר, בצל, תרד ותבלינים, מערבבים, מבשלים כ־25 דקות נוספות ומגישים.