שימו לב: החומוס זקוק ל-8 שעות השרייה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכדורי בשר
אופן ההכנה
1
מניחים בשר ראש בסיר ומכסים בשפע מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל שלוש שעות. מדי פעם מקפים את הקצף. מסננים, מצננים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
2
שוטפים חומוס, מכסים בשפע מים בסיר גדול, מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות. מוסיפים בשר ראש ומים לכיסוי וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
בינתיים מכינים כדורי בשר
3
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט שמן לטיגון, לתערובת אחידה. יוצרים כ־35 כדורים בגודל אגוז.
4
מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את כדורי הבשר בכמה סבבים 4־5 דקות להשחמה קלה.
5
מוסיפים לסיר עם החומוס ובשר הראש את כדורי הבשר, בצל, תרד ותבלינים, מערבבים, מבשלים כ־25 דקות נוספות ומגישים.