מתכון

מרק חומוס ומנגולד עם כופתאות אורז ובשר

פברואר 2019
4 דירוגים
מרק חומוס ומנגולד עם כופתאות אורז ובשר של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר
מרק חומוס ומנגולד עם כופתאות אורז ובשר של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר

מרק עיראקי עם טעמים עדינים, מעובה בגרגרי חומוס רכים שנמסים בפה

הכופתאות ממשיכות את רצף הטעמים המתונים ובזכות שילוב של בשר עוף ובקר מתקבלת טקסטורה מעודנת. את המרק הזה אמיר הביא מבית סבתו העיראקית. במסעדה הוא מגיש אותו ללא הכופתאות, אבל כאן, לכבוד המעמד החגיגי, הוא מחזיר עטרה ליושנה.

הכנה מראש: מבשלים את הכופתאות בתוך המרק ללא עלי המנגולד, מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לקופסה עם מכסה תואם. המרק והכופתאות יישמרו עד 3 ימים במקרר. בסמוך להגשה מרתיחים את המרק, מוסיפים את הכופתאות ועלי מנגולד ומבשלים יחד 5 דקות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק:

ל-30 כופתאות:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את המרק: מפרידים מעלי מנגולד את הגבעולים הלבנים וקוצצים דק. את העלים קוצצים גס.

2

מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את גבעולי המנגולד, בצל, סלרי ושום 5-4 דקות עד שהבצל הופך לשקוף.

3

מוסיפים חומוס, ציר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים עד שהחומוס רך מאוד.

4

מכינים את הכופתאות, מבשלים יחד ומגישים: מערבבים בקערה את חומרי הכופתאות ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.

5

מוסיפים למרק הרותח את הכופתאות ועלי המנגולד ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית. מגישים חם לצד פלחי לימון ופטרוזיליה קצוצה.