מתכון

מרק חמוסטה

נובמבר 2015
3 דירוגים
מרק חמוסטה. צילום: דניאל לילה
מרק חמוסטה. צילום: דניאל לילה

מרק הדגל של העדה הכורדית

עשרות גרסאות של חמוסטה (חמוץ בכורדית) מותקנות מדי יום שישי בירושלים, מהקטמונים ועד פסגת זאב. כאן הכופתאות פחוסות יותר וממולאות בתערובת הקאלייה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר על להבה בינונית ומאדים שום, קישואים ולפתות במשך 2 דקות.

2

מוסיפים את שאר המרכיבים כולל ציר או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-30 דקות.

3

כותשים את העלים הנותרים של המנגולד, הבצל הירוק והסלרי במעבד מזון בפולסים ומוסיפים לסיר. מבשלים כ-10 דקות נוספות.

4

מתקנים תיבול ומוסיפים 20-15 כופתאות קובה למרק. מבשלים כ-20 דקות, או עד שהכופתאות צפות.