מתכון

מרק חרירה מסורתי מוגש בתוך לחם כפרי

מאי 2019
2 דירוגים
מרק חרירה מסורתי מוגש בתוך לחם כפרי של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור
מרק חרירה מסורתי מוגש בתוך לחם כפרי של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

דרך יפה ומקורית להגיש את המרק החורפי, שתשאיר רושם על האורחים

משרים את גרגירי החומוס במים במשך לילה.

מתפיחים את הבצק חצי שעה ומתפיחים התפחה נוספת עד הכפלת הנפח

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקערות הלחם

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

למרק החרירה

1

מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את הסלרי הקצוץ, החומוס המושרה וקוביות הבשר ומערבבים כ-2-3 דקות. מוסיפים את העדשים ו-½ 6 כוסות מים רותחים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 45 דקות.

2

יוצקים לבלנדר חצי כוס מים רותחים עם כפית קטנה של כמון ומוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, העגבניות והכורכום וטוחנים. מוסיפים את התערובת למרק ומבשלים 25 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את האטריות ומבשלים 5 דקות.

3

מערבבים היטב ½ כוס מים עם הקמח ומוסיפים למרק להסמכה.

לבצק

4

מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים, תוך הוספה הדרגתית של המים, עד קבלת בצק רך ואחיד. מכסים את קערת המיקסר ומניחים חצי שעה בטמפרטורת החדר.

5

מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים ל-6 חלקים, מקמחים ויוצרים כדור מכל חלק. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח.

6

מניחים בתחתית התנור קערת מים, מברישים את הלחם בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה. מצננים היטב, חותכים את הכיפה ומרוקנים את תוכן הכדורים.

7

יוצקים את המרק לקערות הלחם ומגישים מיד.