מתכון

מרק יוגורט וכופתאות בורגול

פברואר 2016
מרק יוגורט וכופתאות בורגול. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מרק יוגורט וכופתאות בורגול. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מרק יוגורט עיזים מסורתי, שאוכלים צונן בדרך כלל, אבל טעים גם כשהוא חם. את כדורי הבורגול המתובלים מבשלים בתוכו

המטבח הערבי הוא גן עדן לצמחונים. כשיש בורגול, עדשים, גבינות צאן ויוגורט, מי צריך בשר? תפאדלו. מרק יוגורט עיזים מסורתי, שאוכלים צונן בדרך כלל, אבל הוא טעים גם כשהוא חם. את כדורי הבורגול המתובלים מבשלים בתוכו.

המדריך למזווה הערבי הצמחוני השלם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק יוגורט:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את הבורגול במים לשעה, מסוננים וסוחטים היטב.

מכינים את הכופתאות:

2

מערבבים את כל החומרים, לשים היטב ויוצרים 30 כדורים קטנים בגודל אגוז מלך ולא יותר, כדי שיתבשלו כמו שצריך. כדאי לטעום מעט מן התערובת ולבדוק שלא חסר תיבול.

מכינים את המרק ומבשלים יחד:

3

מביאים לרתיחה מים עם מקל קינמון בסיר גדול.

4

אם משתמשים ביוגורט בקר, מערבבים את הביצה עם היוגורט כדי שלא יתפרק בבישול ויוצקים את היוגורט למים בהדרגה. מערבבים היטב 5 דקות או עד שרותח. מתבלים היטב בנענע מיובשת, מלח ופלפל.

5

מוסיפים את כדורי הבורגול ליוגורט המבעבע ומבשלים חצי שעה על להבה בינונית עד שהכדורים לבנים ועשויים.

6

מצננים ומקררים כ-3 שעות לפני ההגשה. מגישים עם נענע קצוצה ושברי אגוזים או פרוסות שקדים קלויים.

גיוון: אפשר להחליף את יוגורט העיזים ביוגורט בקר. במקרה הזה יש להוסיף ביצה.