מתכון

מרק ירקות אדום

נובמבר 2017
3 דירוגים
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הסוד של המרק הסמיך הזה טמון בבישול האיטי ובלהבה הנמוכה — טעמי הירקות מתעצמים והמתיקות הטבעית שלהם מתחזקת.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

‏ מחממים סיר רחב וגבוה עם שמן ומטגנים בצל כ-10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד הזהבה. מערבבים מדי פעם.

2

מוסיפים פפריקה, מערבבים ומוסיפים כוס מים, רסק עגבניות ומלח. מבשלים 15 דקות על להבה נמוכה ללא כיסוי.

3

מוסיפים את הירקות, מערבבים ויוצקים מים עד גובה 5 ס”מ מעל התכולה. מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעתיים עד שכל הירקות רכים והרוטב מצטמצם. אם במהלך השעה וחצי הראשונות של הבישול המים יורדים מתחת לגובה הירקות, מוסיפים מים לכיסוי.

4

המרק נשמר עד 5 ימים בקופסה אטומה במקרר.