מתכון

מרק לקוסקוס

אוגוסט 2020
מרק לקוסקוס | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
מרק לקוסקוס | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

מרק קוסקוס מרוקאי כהלכתו

מה יותר חשוב, המרק או הקוסקוס? האם המרק נועד לתבל את הקוסקוס או שהקוסקוס הוא תוספת, שבזכותה המרק יותר משביע?

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים את הבשר בסיר ויוצקים מים כדי כיסוי. מוסיפים מלח, עלי דפנה ופלפל אנגלי ומבשלים כשעה עד שהבשר מתחיל להתרכך. מקפים את הקצף ומסננים את הבשר מהמים.

2

במקביל מבשלים את החומוס במים כשעה לריכוך (תלוי באיכות החומוס), שוטפים ומסננים.

מכינים את המרק ומגישים

3

מטגנים בצל בסיר גדול עם שמן כ-5 דקות. מוסיפים שום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך כדי הקפצה עד שהירקות מתחילים להתקרמל ולהפריש נוזלים.

4

מתבלים, מוסיפים את הבשר ויוצקים מים רותחים לכיסוי. מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע קל כשעה וחצי. מוסיפים את החומוס וכוסברה ומבשלים עוד 30 דקות.

5

מגישים עם קוסקוס.