מתכון

מרק סלק ליטאי

ספטמבר 2019
1 דירוגים
מרק סלק ליטאי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק ליטאי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

זהו מרק קר שמכינים ממיץ של סלק חי, שטעמו אדמתי, רענן וחזק מאוד

כשמערבבים את המיץ עם שמנת חמוצה מתקבל מרק קרמי וסמיך בצבע ורוד זוהר. המרק הזה מצוין לאירוח – מגישים אותו בקעריות קטנות, אפילו בספלים, עם שמנת חמוצה, פרוסות מלפפון דקיקות וקוויאר. המשקיעים יכולים להטמין בקעריות גם ביצים רכות.
שימו לב – כדאי להכניס את כלי ההגשה למקרר לפחות שעה לפני ההגשה.

אין לכם מסחטת מיצים? מגררים את הסלקים על פומפייה לתוך קערה עמוקה. מוסיפים 400 מ"ל ( 2/3 1 כוסות) ציר ירקות קר או מים ומשהים למשך 4 שעות (ואפשר גם לילה במקרר). מסננים את התערובת לקבלת מיץ סלק צלול.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכניסים קעריות הגשה למקרר לפחות שעה לפני ההגשה.

2

סוחטים סלקים במסחטת מיצים של פירות קשים.

3

מתבלים את מיץ הסלק במלח ופלפל, מוסיפים מיץ לימון ושמנת חמוצה ומערבבים למרקם חלק, סמיך ובצבע ורוד זוהר. שומרים במקרר עד ההגשה.

להגשה

4

יוצקים את המרק לקעריות הקרות ומקשטים בפרוסות מלפפון וטוביקו. מניחים כף קרם פרש במרכז כל קערית ומפזרים עלי מיקרו סלק.

5

מגישים עם ביצה רכה או עלומה.