מתכון

מרק עגבניות, אורז, מנגולד ושרימפס

נובמבר 2017
3 דירוגים
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

תמיד הכנתי מרק עגבניות רק מעגבניות טריות, אבל עגבניות התמר האיטלקיות המשומרות אפילו משפרות את הטעם

האורז, ממש כמו הקטניות, הופך את המרק למשביע וסמיך. יחד עם השרימפס והמנגולד יש כאן ארוחה שלמה שמכינים בקלות.

גיוון: לגרסה צמחונית מוותרים על השרימפס והבייקון ואוכלים עם קרוטוני חלה מתובלים (מתכון למטה). אפשר לפזר גם גבינת פרמזן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

לקרוטוני חלה (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול וגבוה עם שמן זית ומטגנים בצל 5-3 דקות על להבה גבוהה עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים שום ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים מנגולד, בזיליקום ואורגנו ומערבבים דקה-שתיים.

2

מוסיפים עגבניות טריות ומשומרות, 1/2 ליטר מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים אורז, מכסים ומבשלים 30 דקות להבה בינונית-נמוכה עד שמוכן.

לפני ההגשה:

3

מחממים מחבת ללא שומן ומטגנים בייקון כ-2 דקות על להבה גבוהה עד שהוא מגיר שומן ונעשה פריך. מוסיפים שרימפס ומקפיצים כדקה מכל צד.

4

מפזרים את הבייקון והשרימפס מעל המרק החם ומגישים.

לקרוטוני חלה

5

חותכים חצי חלה לקוביות של כ-3 ס"מ, מניחים בקערה ותוך הקפצת הקערה מזלפים מעל שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, אורגנו יבש ואפשר גם שיני שום כתושות. כשהתבלינים והשמן עוטפים את הקרוטונים, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 45 דקות ב-120 מעלות. הקרוטונים נשמרים עד יומיים בכלי אטום מחוץ למקרר.