מתכון

מרק עוף אלג'יראי

פברואר 2020
1 דירוגים
מרק עוף אלג'יראי של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרק עוף אלג'יראי של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

מרק צלול ומבושם במרווה, הל ואניס, שבתוכו צפים פול ואפונה טריים של תחילת האביב

הכנה מראש: עד 3 ימים. את הפול והאפונה מוסיפים בחימום לפני ההגשה — כך הם ישמרו על הטעם הרענן ועל מרקם “אל-דנטה”.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממלאים סיר גדול (8 ליטר) במים עד כ-3/4 מגובהו ומביאים לרתיחה. מוסיפים עוף וגרון הודו, מבשלים כ-5 דקות, מסננים ומנקים את הסיר. החלפת המים זו הטכניקה בה הדסה משתמשת במקום לקפות.

2

מחזירים את העוף לסיר וממלאים אותו במים חמים עד כ-3/4 גובהו. מכניסים את התבלינים לשקיק בד או למסננת תבלינים ייעודית (שנראית כמו תיון גדול מנירוסטה) ומוסיפים לסיר עם בצל, שורש סלרי, גזר, שומר וכרוב. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית כשעה. מצננים מעט ומסננים. מחזירים את המרק לסיר ואת העוף והירקות שומרים בקופסאות נפרדות.

3

קושרים את עשבי התיבול לצרור ומוסיפים למרק יחד עם פול ואפונה. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה ללא מכסה 15 דקות.

4

מגישים את המרק עם קניידלעך, פול ואפונה.