מתכון

מרק עוף מעושן

אוקטובר 2019
1 דירוגים
מרק עוף מעושן של תומר טל. צילום: רן בירן
מרק עוף מעושן של תומר טל. צילום: רן בירן

כמעט לכל בשלן יש מתכון משפחתי או גרסה משלו למרק עוף. תוספת של טעמי עישון תעניק ייחוד למרק המוכר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מלהיטים גריל פחמים (או, אם עובדים בבית, מחבת ברזל כבדה) וצורבים כנפי עוף 6־7 דקות מכל צד עד שהן זהובות וחרוכות. מספיגים עשבי תיבול בשמן ומניחים ישירות על הפחמים או על המחבת, מטים את המחבת ומבעירים את העשבים. ברגע שהם מתחילים לעשן, מכסים את הגריל או את המחבת בקערת נירוסטה ומשהים ל־10 דקות.

2

בינתיים מניחים את כל יתר המרכיבים בסיר גדול, ממלאים ב–2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכנפיים, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה. מדי פעם מקפים לכלוך וקצף.

3

טועמים את המרק ומתקנים תיבול. מוציאים את הכנפיים, מפרקים את הבשר ומניחים בקעריות הגשה עם גזר ושורשים, יוצקים מעל מרק ומגישים.