מתכון

צ'ורבה קון פֶּרישוֹאָרֶה (מרק צ'ורבה עם כדורי בשר)

יולי 2019
2 דירוגים
צ'ורבה קון פֶּרישוֹאָרֶה (מרק צ'ורבה עם כדורי בשר). צילום: shutterstock
צ'ורבה קון פֶּרישוֹאָרֶה (מרק צ'ורבה עם כדורי בשר). צילום: shutterstock

למרק הצ'ורבה הרומני האמיתי יש טעם חמוץ מפני שמוסיפים לו לאושטן, כרוב כבוש ולפעמים גם נוזלי כבישה

התוספות של הכרוב הכבוש וטנוזלי הכבישה מוסיפים למרק חומרים פרוביוטיים. בכך לא מסתכמות סגולותיו — מכינים אותו מציר עצמות שהועלה לאחרונה לדרגה של סופר פוד. עד כאן מה שחשוב להורים. ועכשיו לחדשות באמת טובות: ילדים פשוט מתים על טעמו של המרק, שהתגלה גם כמשקיט בטן כואבת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציר עצמות

למרק

לכדורי הבשר

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ציר עצמות

1

ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים עצמות ומביאים לרתיחה. מבשלים תוך קיפוי הקצף כ 25- דקות.

2

מוסיפים את הירקות והירוקים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים ללא כיסוי כשעה וחצי. מסננים במסננת דקה וזורקים את העצמות, הירקות והירוקים.

3

מערבבים את חומרי הקציצות.

מבשלים את המרק והקציצות

4

מחזירים את הציר לסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים גזרים ותפוח אדמה ומנמיכים ללהבה בינונית.

5

בידיים רטובות יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות וזורקים למרק. מבשלים כ 25- דקות עד שהאורז בתערובת הקציצות רך ותפוח.

6

מסירים מהאש, מוסיפים נוזל כבישה של כרוב (ואפשר גם 6-5 כפות של כרוב כבוש) ומגישים. שומרים עד 4 ימים במקרר.