מתכון

מרק קציצות דגים

דצמבר 2019
2 דירוגים
מרק קציצות דגים של מורן מזרחי | צילום: דניה ויינר | סגנון: טל סיון-צפורין
מרק קציצות דגים של מורן מזרחי | צילום: דניה ויינר | סגנון: טל סיון-צפורין

הגפילטע פיש האשכנזיים עברו התאמה לחך של המשפחה שלנו

הקרפיון המסורתי הומר בדג ים טרי, ואת הקציצות הקרות שמוגשות לצד הג'לי הרוטט מחליף מרק עשיר עם קציצות מתובלות. על החריין, החזרת האשכנזית, לא ויתרנו. סבתא רחל היתה מבשלת הכל יחד ומוציאה את האדרות בהגשה, אבל אבא שלי לימד אותה את השיטה המקצועית, שבה קודם מכינים ציר, מסננים אותו ומוסיפים את הנוזל הצלול למרק. מהכמות שבמתכון יתקבלו שני ליטר ציר. להכנת המרק צריך כמחצית. את השאר אפשר להקפיא.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציר דגים

לקציצות דגים

למרק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ציר דגים

1

מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את כל הירקות ומאדים כ- 5 דקות עד שהם מתרככים מעט.

2

מוסיפים את האדרות, הראשים, מים, עשבי תיבול ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30-20 דקות למיצוי הטעמים. בסיום הבישול מסננים במסננת דקה.

מכינים את הקציצות

3

מערבבים את החומרים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. אם קשה לכם לטעום דג חי, טגנו קציצה לניסיון.

מכינים את המרק

4

מאדים בצל, גזר ושום בסיר גדול עם שמן זית כ- 5 דקות.

5

מוסיפים ציר, מים, סוכר, מיץ לימון ותבלינים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מנמיכים את הלהבה כך שיהיה בעבוע עדין.

מבשלים את הקציצות ומגישים

6

יוצרים בידיים רטובות כ- 30 קציצות אובאליות (באורך כ- 5 ס"מ) מתערובת הדגים ומניחים אחת-אחת במרק הרותח. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.

7

מגישים עם חזרת. אפשר להכין מראש ולשמור בקירור יום-יומיים.