מתכון

מרק שוקולד מונטזומה עם טראפלס שוקולד וצ’ילי

יוני 2019
3 דירוגים
מרק שוקולד מונטזומה עם טראפלס שוקולד וצ’ילי של איתמר דוידוב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מרק שוקולד מונטזומה עם טראפלס שוקולד וצ’ילי של איתמר דוידוב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

קינוח המבוסס על מתכון אצטקי עתיק

לצד השוקולד, יש במתכון המקורי גם צ’ילי, קינמון וטקילה. כאן הוספתי למרק טראפלס: את המתכון המעולה קיבלתי מהקונדיטורית נטלי לוין ומומלץ בהחלט להכין אותו גם ללא קשר למרק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק

לטראפלס שוקולד מריר וצ'ילי (24 יחידות)

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לטראפלס

1

מביאים שמנת מתוקה וצ’ילי לסף רתיחה בקלחת. מניחים שוקולד בקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה מבעד למסננת. ממתינים דקה וטורפים לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין.

2

מעבירים את התערובת לכלי אחר ומצננים כשעה במקרר עד שהיא מתייצבת אבל עדיין לא קשה מדי ואפשר לקרוץ ממנה כדורים.

3

מעצבים מהתערובת כדורים בגודל אגוז בעזרת כף או סקופר ומגלגלים בקערה עם קקאו (או אבקת סוכר) לציפוי. שומרים בקופסה אטומה עד חודש וחצי במקפיא.

למרק

4

סמוך להגשה מכינים את מרק השוקולד: מחממים שמנת בסיר, מוסיפים שוקו (או שוקולד עם תבלינים) ושוקולד קצוץ ומערבבים במטרפה עד שהרוטב חלק. אין להגיע לרתיחה.

להגשה

5

יוצקים את מרק השוקולד החם לקערת מרק רחבה, מניחים 3 טראפלס קרים,יוצקים מהטקילה ומגישים מייד.

לגיוון ושדרוג

6

הטראפלס מתקבלים חריפים למדי, אך אם אתם אמיצים ממש הוסיפו קמצוץ פתיתי צ’ילי לציפוי. בגרסה הקיצית של מרק מונטזומה ממלאים כוס יפה בקוביות קרח ומוזגים את המרק עד שפתי הכוס. נועצים מזלג ארוך בטראפלס ומגישים.