מתכון

מרק שעועית וקוקליות

דצמבר 2019
2 דירוגים
מרק שעועית וקוקליות של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
מרק שעועית וקוקליות של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

המרק שהכי מסמל חורף - קוקליות הן בעצם בצקניות שמכינים במחבת ומוסיפים לקראת סיום הבישול והן סופגות את טעמי המרק

שימו לב- לילה השריה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק

לקוקליות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסננים את השעועית ממי השריה ומעבירים לסיר גדול עם שפע מים. מבשלים שעתיים או עד ריכוך.

מכינים את המרק

2

מחממים תנור ל־200 מעלות, מניחים עצמות טלה בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים חצי שעה (האפייה מעצימה את הטעם שהעצמות נותנות למרק). במקביל מחממים שמן זית בסיר גדול למרק ומטגנים גזרים, בצלים, תפוחי אדמה וסלרי כ־8 דקות מעל להבה בינונית, מדי פעם מערבבים. מוסיפים שום ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את השעועית, העצמות, 2 ליטרים מים, עגבניות, מלח ופלפל שחור ומבשלים כ־40 דקות ללא כיסוי. מוסיפים פפריקה וכוסברה ומבשלים 10 דקות נוספות.

במקביל, מכינים את הקוקליות

3

מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה במרקם מעט יותר סמיך מבלילה של פנקייק. מברישים את המחבת במעט שמן זית (אפשר גם להספיג נייר מטבח בשמן ולשמן את המחבת) ומחממים על להבה בינונית. מניחים מהבלילה ומטגנים דקה־שתיים מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת נייר מטבח.

4

מוסיפים את הקוקליות למרק ומבשלים 10 דקות נוספות. מוזגים מרק לקערות אישיות עם 2־3 קוקליות מבושלות, או כמה שאוהבים, ומגישים.