מתכון

מרק שעועית וקוקליות

המרק שהכי מסמל חורף - קוקליות הן בעצם בצקניות שמכינים במחבת ומוסיפים לקראת סיום הבישול והן סופגות את טעמי המרק

דצמבר 2019
מרק שעועית וקוקליות של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
מרק שעועית וקוקליות של חמי פסקה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

שימו לב- לילה השריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למרק

לקוקליות

אופן ההכנה

1

מסננים את השעועית ממי השריה ומעבירים לסיר גדול עם שפע מים. מבשלים שעתיים או עד ריכוך.

מכינים את המרק

2

מחממים תנור ל־200 מעלות, מניחים עצמות טלה בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים חצי שעה (האפייה מעצימה את הטעם שהעצמות נותנות למרק). במקביל מחממים שמן זית בסיר גדול למרק ומטגנים גזרים, בצלים, תפוחי אדמה וסלרי כ־8 דקות מעל להבה בינונית, מדי פעם מערבבים. מוסיפים שום ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את השעועית, העצמות, 2 ליטרים מים, עגבניות, מלח ופלפל שחור ומבשלים כ־40 דקות ללא כיסוי. מוסיפים פפריקה וכוסברה ומבשלים 10 דקות נוספות.

במקביל, מכינים את הקוקליות

3

מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה במרקם מעט יותר סמיך מבלילה של פנקייק. מברישים את המחבת במעט שמן זית (אפשר גם להספיג נייר מטבח בשמן ולשמן את המחבת) ומחממים על להבה בינונית. מניחים מהבלילה ומטגנים דקה־שתיים מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת נייר מטבח.

4

מוסיפים את הקוקליות למרק ומבשלים 10 דקות נוספות. מוזגים מרק לקערות אישיות עם 2־3 קוקליות מבושלות, או כמה שאוהבים, ומגישים.