פותחים את הראש

מתוק: כריך פירות ומרציפן

דצמבר 2018
1 דירוגים
כריך מתוק פתוח עם פירות ומרציפן. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
כריך מתוק פתוח עם פירות ומרציפן. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

עם תפוחים או פירות יער: כריך פתוח יכול להיות גם מתוק, כפי שמוכיח שף-בולונז'ר אורי שפט במתכון הזה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגרסת פירות יער

למרציפן

לגרסת פירות יער

למרציפן

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־175 מעלות.

2

מערבבים את חומרי המרציפן יחד.

3

ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את התפוחים עם סוכר, קליפת לימון ומחית וניל עד שהם מתרככים מעט (מטגנים את הפרוסות ואת המקלות בנפרד).

4

מורחים מעט חמאה על כל פרוסה.

5

מורחים מעט מתערובת המרציפן על כל פרוסה ומסדרים מעל את התפוחים (ראו תמונה). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8־10 דקות עד ששולי התפוחים מזהיבים.

6

לגרסת פירות היער: אופים פרוסה אחת רק עם מרציפן (ללא התפוחים). מוציאים מהתנור, מצננים, בוזקים אבקת סוכר, מניחים תלוליות קצפת ומסדרים מעל פירות יער.