מתכון

מתוק לחג: עוגת חבושים בחושה

מתוק לחג: עוגת חבושים בחושה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מתוק לחג: עוגת חבושים בחושה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

כשיש בבית חבושים מוכנים (מבושלים או צלויים), אפשר להכין עוגות כאילו מושקעות באפס מאמץ. הטופינג/מלית/הטעם כבר מוכנים; נשאר רק להכין בצק או בלילה

כשיש בבית חבושים מוכנים (מבושלים או צלויים), אפשר להכין עוגות כאילו מושקעות באפס מאמץ. הטופינג/מלית/הטעם כבר מוכנים; נשאר רק להכין בצק או בלילה. הנה עוגה בחושה לדוגמה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

להגשה:

למלית:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2

טורפים ביצים, שמנת, סוכר וריבת חבושים בקערה לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים לבלילה אחידה.

3

יוצקים לתבנית 2/3 מכמות הבלילה. מפזרים את קוביות החבושים ואם רוצים גם אגוזים, מתבלים בקינמון ויוצקים את שארית הבלילה.

4

אופים כ-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

לפני ההגשה:

5

מאבקים באבקת סוכר.