מתכון

ניוקי לחם, מח עצם וארטישוק

מרץ 2019
6 דירוגים
ניוקי לחם, מח עצם וארטישוק של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר
ניוקי לחם, מח עצם וארטישוק של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר

ההשראה למתכון היא מספרו של אלי לנדאו ז"ל. שם התפרסם מתכון לניוקי איטלקי־יהודי המבוסס על מח עצם, בצל מטוגן ולחם

המנה הזאת מסמלת את היציאה שלי לעצמאות קולינרית. הכנתי אותה בפעם הראשונה בפופ אפ הראשון שעשיתי בלונדון. ההשראה למתכון היא מספרו של אלי לנדאו ז"ל. שם התפרסם מתכון לניוקי איטלקי־יהודי המבוסס על מח עצם, בצל מטוגן ולחם (מה שנותן את הטעם "היהודי" האופייני). השתמשתי בתיאור כבסיס למתכון, הוספתי את הארטישוקים וקראתי למנה "ניוקי יהודי".

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את הארטישוקים בשלמותם במים מומלחים 30־40 דקות עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים. לוקחים 4 ארטישוקים מתוך ה־6, מפרידים את העלים ומנקים את הליבה מהשערות. שומרים בצד את העלים הפנימיים האכילים. ב־2 הארטישוקים הנותרים – מפרידים את העלים אך משאירים את העלים הפנימיים האכילים מחוברים לליבה. פורסים את הארטישוקים לרבעים לאורכם ומנקים את השערות הפנימיות.

2

מחממים תנור ל־100 מעלות ומכניסים את העצם החצויה ל־5־10 דקות עד שמח העצם מתרכך. מוציאים מהתנור ומרוקנים את מח העצם לתוך מחבת.

3

מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שהבצל מתרכך ומזהיב. מרוקנים את תוכן המחבת למעבד מזון עם 4 לבבות הארטישוקים, מלח ופלפל, ביצה ופירורי לחם וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מוציאים את התערובת לקערת ערבוב ומקפלים פנימה קמח בהדרגה (לא בטוח שצריך את כל הכמות) עד שנוצר בצק נוח לעבודה – רך ולא דביק מדי.

4

מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק לכדורים. מגלגלים כל כדור בצק ל"נחש" בעובי כ־½1 ס"מ. חותכים את הנחשים למקטעים באורך כ־2 ס"מ. בשלב זה מומלץ לעשות טסט - להכניס ניוקי אחד לסיר עם מים רותחים ולוודא שאינו מתפרק. אם הוא מתפרק, יש להוסיף מעט קמח לתערובת וללוש קלות שוב.

5

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את פלחי הארטישוק ואת העלים הפנימיים האכילים ששמרנו בצד עד להזהבה.

6

מבשלים את הניוקי במים רותחים מומלחים עד שהם צפים. מוציאים עם כף מחוררת ישירות למחבת. מוסיפים מעט ממי הבישול של הניוקי, פטרוזיליה ומיץ לימון, מערבבים ומגישים.