מתכון

נתח סינטה בפסטו אורגנו

אפריל 2019
1 דירוגים
נתח סינטה בפסטו אורגנו של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק
נתח סינטה בפסטו אורגנו של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק

פסטו לא חייב להיות רק מבזיליקום. כאן הוא מוחלף באורגנו ומשמש כבן לוויה לנתח סינטה עסיסי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת התיבול

לפסטו אורגנו

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לפסטו

1

מעבדים את כל המרכיבים פרט לשמן בבלנדר מוט למרקם גס. מוסיפים את השמן ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי.

לתערובת התיבול

2

מערבבים היטב את כל חומרי תערובת התיבול.

לסינטה

3

ושחים את נתח הסינטה בתערובת התיבול. מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן זית וצולים את חתיכות הסינטה עד להשחמה מכל הצדדים. ממשיכים את בישול הנתחים בתנור בחום הכי גבוה כ-5 דקות, עד לדרגת עשייה מדיום.

לירקות

4

בינתיים באותה מחבת מניחים עגבניות ומשחימים אותן מכל צדיהן. מניחים בצד ומתבלים בפלפל שחור גרוס ובמלח גס. לאותה מחבת מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית, מניחים בה את עלי המנגולד, מתבלים במלח ומעט פלפל ומרככים מעט את העלים (לא יותר מדי, כדי שיישארו נגיסים).

5

פורסים את הסינטה בצורת מניפה על גבי צלחת, מניחים לצדה עגבניות ועלי מנגולד. מעל לסינטה יוצקים מעט פסטו, ומזליפים מעל לכל שמן זית ומעט בלסמי. הערה: בגרסה הלא כשרה מוסיפים לפסטו ¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת.