מתכון

סביח עם איולי פטרוזיליה ורושטי תפוחי אדמה

אוגוסט 2019
3 דירוגים
סביח עם איולי פטרוזיליה ורושטי תפוחי אדמה של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק
סביח עם איולי פטרוזיליה ורושטי תפוחי אדמה של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק

השף מורן לידור מוכיח שעם קצת השקעה אפשר להפוך אפילו אוכל רחוב לארוחת גורמה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לביצה עלומה

לחציל שרוף

לרושטי תפוחי אדמה, דלורית ושומשום

להרכבת המנה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לאיולי פטרוזיליה

1

חולטים את הפטרוזיליה במים רותחים עם מעט מלח למשך דקה, מוציאים מיד לקערה מלאה במי קרח ומייבשים במגבת. טוחנים במג'ימיקס את השום, המלח, הפלפל השחור הגרוס, הפטרוזיליה החלוטה והחלמונים עד קבלת מחית חלקה. תוך כדי טחינה מזלפים את השמן עד קבלת הסמיכות הרצויה (מרקם של מיונז). מוסיפים את החומץ, טועמים ומשלימים טעמים אם צריך.

לביצה עלומה

2

מחממים בסיר בחום נמוך-בינוני את המים והחומץ ומביאים לסף רתיחה. מערבבים את המים במטרף ושוברים ביצה במרכז המערבולת. משאירים במים כ-3 דקות (החלבון יעטוף את החלמון) ומוציאים מיד למי קרח לעצירת הבישול.

לחציל שרוף

3

שורפים חציל בשלמותו על להבה של גז, עד שהוא רך מכל צדדיו. מורידים מהאש, מקלפים ושמים במסננת.

לרושטי

4

מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד ומשלימים טעמים. מחממים על להבה בינונית מחבת רחבה עם שמן לטיגון. מכינים בידיים לביבות ומניחים במחבת החמה. מטגנים כל צד עד הזהבה ומוציאים.

להרכבת המנה

5

לוקחים שתי פרוסות לחם מחמצת ומורחים על כל אחת מהן איולי פטרוזיליה. מעליהן מניחים חציל קלוי, ביצה עלומה, חצאי עגבניות ורושטי תפוחי אדמה.