מתכון

סביח הודי

יולי 2019
2 דירוגים
סביח הודי של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק
סביח הודי של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: קרן ברק

הכינו את עצמכם: מדובר ככול הנראה במתכון המקורי ביותר לסביח שתפגשו אי פעם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחביתת מסאלה

לצ'אטני מנגו

לטחינה יוגורט

להרכבת המנה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לתבשיל חציל בקוקוס

1

מערבבים את קוביות החצילים עם שמן החמניות ומכניסים למשך 20 דקות לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מחממים בסיר את שמן הקוקוס, הקארי וזרעי החרדל ומערבבים בכף עץ (לפתיחת טעמי הקארי). מוסיפים מעט מקרם הקוקוס וממשיכים לערבב. מוסיפים את שאר קרם הקוקוס, התמרהינדי, סוכר הדקלים והמלח, מביאים לרתיחה ומאזנים טעמים (טעם חריף, מתקתק, חמצמץ). מצמצמים על להבה בינונית עד שנותרת מחצית מהכמות, מוסיפים את החצילים ומבשלים עד הסמכה של הרוטב.

לחביתת מסאלה

2

מערבבים את כל המרכיבים יחד, שמים במחבת ומקשקשים עד קבלת מעין ביצה מקושקשת. מוסיפים מלח במידת הצורך.

לצ'אטני מנגו

3

מבשלים יחד את כל המרכיבים כ-45 דקות עד שעה בחום בינוני.

לטחינה יוגורט

4

מערבבים את כל המרכיבים יחד עד קבלת טחינה חלקה במרקם הרצוי.

להרכבת המנה

5

מסדרים את המרכיבים על מגש בסגנון טאלי (מגש הודי מסורתי).