מתכון

סהרוני פרג

מלית הפרג דחוסה יותר מזו המשמשת להכנת אוזני המן, כדי שתהיה נוחה יותר לעבודה

מרץ 2025
סהרוני פרג | צילום: Freepik
סהרוני פרג | צילום: Freepik

אחד המאפים הטעימים ביותר בקונדיטוריה שלנו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבבים את כל חומרי הבצק למעט השמרים בקערת מיקסר עם וו לישה כ 5 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שמרים ולשים עוד כדקה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

מכינים את המלית:

2

מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר קטן עד לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים וסולת ומערבבים כדקה.

3

מסירים מהכיריים, מוסיפים פרג ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

ממלאים, מתפיחים ואופים:

4

מחלקים את המלית ל 14 חלקים במשקל 65 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 8 ס”מ וקוטר 2 ס”מ.

5

מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל 14 חלקים במשקל 60 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור בקוטר 5 ס”מ. מרדדים כל כדור לעלה אובאלי בעובי 1/2 ס”מ, מניחים גליל של מלית פרג לאורך קצה אחד של מלבן הבצק ומגלגלים. מעגלים את קצוות הגליל כלפי פנים ליצירת סהרון.

6

מניחים את הסהרונים ב 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

7

מחממים תנור ל 190 מעלות.

8

מברישים בביצה.

9

אופים כ 20 דקות עד הזהבה עמוקה.

10

מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.