אחד המאפים הטעימים ביותר בקונדיטוריה שלנו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבבים את כל חומרי הבצק למעט השמרים בקערת מיקסר עם וו לישה כ 5 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שמרים ולשים עוד כדקה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מכינים את המלית:
2
מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר קטן עד לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים וסולת ומערבבים כדקה.
3
מסירים מהכיריים, מוסיפים פרג ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
ממלאים, מתפיחים ואופים:
4
מחלקים את המלית ל 14 חלקים במשקל 65 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 8 ס”מ וקוטר 2 ס”מ.
5
מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל 14 חלקים במשקל 60 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור בקוטר 5 ס”מ. מרדדים כל כדור לעלה אובאלי בעובי 1/2 ס”מ, מניחים גליל של מלית פרג לאורך קצה אחד של מלבן הבצק ומגלגלים. מעגלים את קצוות הגליל כלפי פנים ליצירת סהרון.
6
מניחים את הסהרונים ב 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
7
מחממים תנור ל 190 מעלות.
8
מברישים בביצה.
9
אופים כ 20 דקות עד הזהבה עמוקה.
10
מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.