מתכון

סופגניות בראוניז מקמח כוסמין

2 דירוגים
סופגניות בראוניז מקמח כוסמין של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
סופגניות בראוניז מקמח כוסמין של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

לכל מי שרוצה להנות מהטעם הנפלא של הסופגיות ועדיין לשמור על הגזרה

טיפ: כדי לבדוק אם טמפרטורת השמן מתאימה לטיגון, הכניסו כף עץ לתוך השמן. אם סביב המקל עולות בועות קטנות – השמן בטמפרטורה הנכונה. אם הבועות גדולות – השמן חם מדי.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבראוניז

לבלילת הטיגון

להגשה ולקישוט

לבראוניז

לבלילת הטיגון

להגשה ולקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לבראוניז

1

מערבבים את השמן והסוכר בקערת מערבל עם וו גיטרה, עד לאיחוד.

2

מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.

3

בקערה נפרדת מערבבים את הקקאו, הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הרכיבים היבשים לקערת המערבל. מערבבים בעדינות - רק עד לאיחוד! הבלילה שתתקבל תהיה מאוד סמיכה, כמעט כמו בצק. יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 22X33 ס"מ שרופדה בנייר אפייה ואופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל–180 מעלות.

4

מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור מלא. כאשר העוגה התקררה לגמרי מסירים את הקצוות הקשים וחותכים אותה ל–24 פרוסות. מעצבים כל פרוסה לכדור (לא נורא אם לא מתקבל כדור מושלם). מסדרים את הכדורים על מגש מרופד בנייר אפייה ומניחים במקרר עד להכנה (ניתן להקפיא את הכדורים בשקית או במיכל אטום עד לשימוש, מפשירים לפני ההכנה).

לבלילת הטיגון

5

מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה קטנה. מערבבים בקערה בינונית את הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והחלב. מצרפים את החומרים היבשים אל הרטובים ומערבבים עד לאיחוד. התערובת שתתקבל תהיה סמיכה למדי.

לטיגון

6

יוצקים שמן בגובה של כ-5 ס"מ לסיר טיגון ומחממים לחום בינוני. טובלים כל כדור בראוני בבלילה עד שהוא עטוף לגמרי מכל צדדיו.

7

מניחים בעדינות את הבראוני העטוף בתוך השמן החם ומטגנים 40-30 שניות את הצד הראשון, הופכים וממשיכים לטגן את הצד השני כ-40-30 שניות נוספות. אם הבראוניס משחימים מהר מדי, מנמיכים מעט את האש. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.

להגשה

8

ניחים על צלחת הגשה עם גלידה, רוטב שוקולד או רוטב קרמל ומגישים מיד. הצעת הגשה: ניתן לפזר אגוזים קצוצים מעל.