מתכון

סופריטו בשר וערמונים עם קובות

דצמבר 2018
6 דירוגים
סופריטו לחי עם ערמונים ומיני-קובות. צילום: רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר
סופריטו לחי עם ערמונים ומיני-קובות. צילום: רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר

תבשיל מושקע וחגיגי שימלא את ביתכם בניחוח נפלא. מתאים במיוחד לארוחות חג

במתכון המקורי הסופריטו נעשה עם כמות נדיבה של פטריות כמהין שלמות ונתחי שריר. כאן הוחלפו הפטריות בערמונים ונתחי השריר בבשר לחי נימוח ועסיסי. את בשר הלחי ניתן להחליף בקציצות או אפילו בנתחי עוף.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקובות:

לקובות:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מבשלים את הלחי:

1

מחממים סיר רחב עם 5 כפות שמן ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים קוביות בשר ומטגנים 15-10 דקות מכל הצדדים עד שצבעו נאטם. מתבלים בבהראט, מלח ופלפל.

2

יוצקים לסיר 2 כוסות מים רותחים, מנמיכים להבה ומכסים. מבשלים שעתיים עד שהבשר רך אבל לא מתפרק. מדי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים והבשר מכוסה ברוטב. אם צריך, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי.

בינתיים מכינים את הקובות:

3

שמים בקערה קמח מצה עם ביצים, שמן ומים ולשים ידנית עד לקבלת בצק חלק ודביק. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים בהדרגה.

4

מערבבים בקערה נוספת בשר טחון עם פפריקה, מלח ופלפל.

5

בוצעים מהבצק כדורים בגודל אגוז מלך ויוצרים בעזרת האגודל גומחה במרכז כל כדור. ממלאים את הגומחות ב-1/2 כפית ממלית הבשר וסוגרים עליה את שולי הבצק. מהדקים ומגלגלים לקובות אובאליות.

מטגנים את הקובות ותפוחי האדמה:

6

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים תפו”א בסבבים של 8-6 דקות להזהבה עמוקה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

7

מניחים בזהירות את הקובות בשמן בסבבים ומטגנים 3-2 דקות להזהבה עמוקה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מרכיבים את הסיר, מבשלים ומגישים:

8

מסדרים את תפוחי האדמה המטוגנים על הבשר שבסיר ומתבלים במלח, פלפל ובהראט. מסדרים עליהם את הקובות המטוגנות, מפזרים ערמונים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים שעה על להבה נמוכה. שימו לב! בשלב הזה לא מערבבים את התבשיל אלא רק מנענים מצד לצד.

9

מחממים תנור ל-100 מעלות.

10

אופים את התבשיל בתנור כשעתיים. מנענעים את הסיר מדי פעם, אך לא מערבבים. מוסיפים מעט מים במידת הצורך.