מתכון

סופריטו עוף עם ירקות כתומים וקינמון

ינואר 2016
2 דירוגים
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

זה לא שאסור לפתוח כלל – הצצה קטנה פעם בחצי שעה זה בסדר. אבל בגדול סופריטו הוא אמנות האיפוק והמתינות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון עמוק:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר גדול ושטוח (בעל מכסה הדוק). מוסיפים נתחי עוף ומשחימים היטב. מעבירים לצלחת.

2

מוסיפים דלעת לסיר ומטגנים עד הזהבה.

3

מחזירים את העוף לסיר ומסדרים בשכבה אחת עם הדלעת, כשהעור כלפי מטה. מתבלים בקינמון, מלח ופלפל ומוסיפים כ-1/2 כוס מים רותחים. מכסים ומעבירים ללהבה הכי נמוכה למשך שעתיים. מדי פעם אפשר לבדוק אם יש מספיק מים, ואם צריך מוסיפים עד חצי כוס מים רותחים.

4

מחממים סיר נפרד עם שמן לטיגון עמוק. מטגנים בטטות בסבבים עד השחמה קלה, 10 דקות כל סבב. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים גם גזר להשחמה קלה ומוציאים לצלחת כנ”ל.

5

מועכים מעט את הדלעת, מוסיפים את הבטטות והגזר לסיר ומערבבים אותם בזהירות, בלי שיאבדו את צורתם. מבשלים על הלהבה הכי נמוכה עוד שעה.

6

מתקנים תיבול ומגישים חם.

גיוונים:
מכינים בתנור – במקום להנמיך להבה מכניסים את העוף והדלעת לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות. ממשיכים לפי הנחיות המתכון. חשוב מאוד להקפיד על שימוש בסיר עם מכסה אטום היטב