מתכון

סחינה

1 דירוגים
סחינה. צילום: דן לב | סגנון: דיאנה לינדר
סחינה. צילום: דן לב | סגנון: דיאנה לינדר

ממלאים את העוף במלית של עוף טחון מתובל בתמרים, שקדים וראס אל-חנות

בניגוד לחמין הרגיל כאן יש השקעה מסוימת, קודם כל בקניית עוף מפורק מעצמות. ממלאים אותו במלית של עוף טחון מתובל בתמרים, שקדים וראס אל-חנות ומבשלים בתבשיל של חומוס ותפו”א.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית העוף:

למלית העוף:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את החומוס במים למשך 12 שעות.

2

מערבבים את חומרי המלית. במידת הצורך מרככים את התמרים במעט מים. ממלאים את העוף במלית, מצליבים את רגליו וקושרים בחוט.

3

מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את העוף הממולא כ-10 דקות מכל הצדדים להזהבה.

4

מוסיפים לסיר גרגרי חומוס מסוננים ותפוחי אדמה. יוצקים כ-3/4 ליטר ציר או מים כך שיכסו את תפוחי האדמה (ולא את העוף כולו) ומתבלים בפפריקה, הרבה מלח, פלפל וזעפרן.

5

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד 3 שעות או מעבירים לתנור שחומם ל-120 מעלות ל-3-8 שעות. אחרי שעתיים בודקים את מפלס הנוזלים- הוא צריך להגיע עד 1/2 גובה תכולת הסיר. אם צריך, מוסיפים נוזלים (עד כוס).

גיוון: אם אין ציר עוף אפשר להשתמש במים.