מתכון

סטייק גזר לבן ברוטב גזר וחמאה

אוקטובר 2019
1 דירוגים
סטייק גזר לבן ברוטב גזר וחמאה של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סטייק גזר לבן ברוטב גזר וחמאה של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

גזר - הירק הפשוט והנחבא אל הכלים - הופך למרכז המנה בזכות טיפול מלכותי

מבשלים אותו, מטגנים אותו ברוטב המבוסס על מיץ גזר ומגישים בצירוף טבעות גזר ועלי גזר לקישוט. נשמע לכם חדגוני? לא תאמינו לאילו גבהים נוסק הירק הצנוע כשנותנים לו להתבטא.

הכנה מראש: מבשלים את הגזרים, מכינים את הרוטב ושומרים במקרר. את הטיגון והבישול ברוטב מבצעים בסמוך להגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב גזר

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים גזרים במי מלח רותחים במשך 20 דקות על להבה גבוהה עד שסכין ננעצת בקלות בבשר הגזר. מסננים.

מכינים רוטב גזר

2

מצמצמים מיץ גזר בסיר על להבה גבוהה עד שמתקבלת 1/2 כוס של נוזל סמיך.

3

מחממים מחבת גדולה עם חמאה ומטגנים שאלוטס, שום ותימין 4-3 דקות עד שהשאלוטס מתרככים. מוסיפים את מיץ הגזר המצומצם ומבשלים דקה יחד. מוסיפים חומץ שרי, מיץ לימון ומלח ומערבבים. הרוטב צריך להיות סמיך - במידת הצורך מצמצמים עוד כמה דקות. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

מרכיבים את המנה ומגישים

4

מחממים מחבת גדולה עם חמאה, שום ותימין. מוסיפים למחבת את הגזרים המבושלים ומטגנים כמה דקות עד שהם מזהיבים יפה. במקביל מחממים את הרוטב.

5

מערבבים בקערה פרוסות של גזרים צבעוניים עם שמן זית, מיץ לימון ומלח.

6

מניחים "סטייק גזר" בכל צלחת. מגלגלים את פרוסות הגזר המתובלות לטבעות ומניחים כ- 6 מהן ליד כל סטייק גזר. מזלפים מהרוטב על הכל, מפזרים עלי גזר ומגישים.