מתכון

סטייק שייטל על האש

אפריל 2017
4 דירוגים
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

השייטל לא מספיק מוכר ומוערך במטבחי ישראל. מדובר בנתח בשרני מאוד, עשיר בטעם וזול

מומלץ לאמץ את השייטל כסטייק בארוחות על האש המשפחתיות. הוציאו אותו מהמקרר כחצי שעה מראש, כדי שיעשה גם בחלקו הפנימי. בכל מקרה המתכון הזה יצליח גם עם סינטה או אנטריקוט.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת התיבול:

לתערובת התיבול:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

כותשים את החומרים לתערובת התיבול במכתש ועלי.

2

מתבלים את הסטייקים במלח גס ופלפל שחור וצולים על גריל פחמים או במחבת ברזל כבדה (או מחבת גריל פסים)

3

לאורך תהליך הצלייה מורחים את הסטייקים בתערובת התיבול. כשמנחים את הסטייק בצלחת יוצקים עליו כפית נוספת מהרוטב.