מתכון

סטייק שייטל על האש

השייטל לא מספיק מוכר ומוערך במטבחי ישראל. מדובר בנתח בשרני מאוד, עשיר בטעם וזול

44,125 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2017
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

מומלץ לאמץ את השייטל כסטייק בארוחות על האש המשפחתיות. הוציאו אותו מהמקרר כחצי שעה מראש, כדי שיעשה גם בחלקו הפנימי. בכל מקרה המתכון הזה יצליח גם עם סינטה או אנטריקוט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת התיבול:

אופן ההכנה

1

כותשים את החומרים לתערובת התיבול במכתש ועלי.

2

מתבלים את הסטייקים במלח גס ופלפל שחור וצולים על גריל פחמים או במחבת ברזל כבדה (או מחבת גריל פסים)

3

לאורך תהליך הצלייה מורחים את הסטייקים בתערובת התיבול. כשמנחים את הסטייק בצלחת יוצקים עליו כפית נוספת מהרוטב.