מתכון

סיאדיה: תבשיל לבנוני של מוסר ים ואורז

ינואר 2019
סיאדיה - תבשיל לבנוני של מוסר ים ואורז של מסעדת מוברשם. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
סיאדיה - תבשיל לבנוני של מוסר ים ואורז של מסעדת מוברשם. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

מסעדת מוברשם חושפת כיצד מכינים מנה לבנונית חגיגית עם אורז, זעפרן, דגים וירקות שורש

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את ירקות השורש (שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וגזר) לחתיכות קטנות.

2

מניחים בסיר את האורז, ירקות השורש והתבלינים ומבשלים עד התרככות.

3

מקרמלים את הבצל הסגול במחבת עם מעט שמן.

4

מפלטים את הדג, "סוגרים" אותו במחבת או על הפלנצ'ה (טיגון מהיר), עד שהעור נהיה פריך - לא לייבש אותו יתר על המידה.

5

מסדרים את מצע האורז על צלחת הגשה, מפזרים את הבצל המקורמל ומעליו מניחים את פרוסות פילה הדג עם הנוזל שלו. מקשטים בעלי כוסברה או בפטרוזיליה או בעלי מיקרו בייבי.