מתכון

סיגרים ממולאים מרציפן ותבלינים

דצמבר 2018
2 דירוגים
סיגרים ממולאים מרציפן ותבלינים של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי
סיגרים ממולאים מרציפן ותבלינים של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי

סיגרים ממולאים מרציפן ותבלינים - קינוח פרווה מהמטבח המרוקאי המסורתי. ככה מקבלים את השבת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

לסירופ תבלינים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מילוי

1

מכניסים למעבד מזון שקדים, אבקת סוכר, חלבון ומי וורדים.

2

מערבבים בפולסים לקבלת כדור בצק אחיד של מרציפן. אם צריך, מוסיפים כמה כפות מים. מוציאים לקערה.

סירופ

3

מבשלים את כל המרכיבים בסיר עד להמסה מלאה וקבלת צבע ענברי עמוק, 20-30 דקות, ומסירים מהאש.

סיגרים

4

מכינים "דבק" לסגירת שולי הסיגרים: מערבבים את הקמח והמים עד שמגיעים לסמיכות של טחינה.

5

חוצים את עלי הסיגרים לשניים (ומקבלים חצאי עיגולים).

6

נוטלים כף מרציפן ומגלגלים אותה לגליל דק.

7

מניחים בצד הישר של העלה, מקפלים את שולי הבצק מעל ומגלגלים בהידוק לקבלת סיגר. את הקצה מדביקים היטב ב"דבק" הקמח.

8

כשכולם מגולגלים מחממים שמן בסיר (לגובה של 2-3 ס"מ). כשהשמן חם מניחים בזהירות 3-4 סיגרים ומטגנים עד להזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

9

את הסיגרים המוכנים מעבירים לסירופ למספר דקות, ומוציאים להגשה.

10

מעטרים בתבלינים שהיו בסירופ ובגרגרי רימון.