מתכון

סיגרים סרדינים ופטריות שי-מג'י ברוטב קיסר

פברואר 2019
מילפיי סרדינים ופטריות שי-מג'י ברוטב קיסר של פאולין שובל. צילום: פאולין שובל
מילפיי סרדינים ופטריות שי-מג'י ברוטב קיסר של פאולין שובל. צילום: פאולין שובל

טעמן המר של הפטריות נעלם בבישול, ובמקומו מתפתח טעם אגוזי, מה שמחמיא מאוד למנות דגים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

לרוטב

למילוי

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

למילוי

1

מסננים את הסרדינים מהשמן ומניחים בצד (שוטפים ומייבשים את הקופסה הריקה ושומרים להגשה).

2

קוצצים את הפטריות ואת הזוקיני ומקפיצים בשמן זית על מחבת חמה עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים שן שום כתושה ואת התימין. מורידים מהאש ומוסיפים את הסרדינים המסוננים. מערבבים קלות על מנת לשבור את הסרדינים אך לא לרסק אותם לגמרי.

לסיגרים

3

סיגרים: מחממים את התנור ל-170 מעלות. פורשים דף בצק פילו על משטח העבודה ומורחים בקצת שמן זית. מסדרים את מילוי הפטריות והסרדינים לאורך ומגלגלים על מנת לקבל סיגר עבה. שמים בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים מלמעלה. חוזרים על הפעולה עד שכל עלי הפילו מגולגלים והמילוי נגמר. אופים במשך כ-5 דקות או עד לקבלת צבע זהוב יפה, ומניחים בצד.

לרוטב

4

מרסקים יחד בבלנדר את החלמונים עם האנשובי, מיץ הלימון, החרדל והשום. מוסיפים בהדרגה את השמן. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

להגשה

5

יוצקים לתוך קופסת הסרדינים את הרוטב. מגישים את הסיגרים חצויים לצד הרוטב.