מתכון

סינייה טלה מוקפצת

מרץ 2019
1 דירוגים
סינייה טלה מוקפצת של שף צחי בוקששתר. צילום: יורם אשהיים
סינייה טלה מוקפצת של שף צחי בוקששתר. צילום: יורם אשהיים

הנוסחה להצלחה: האש הכי גבוהה שיש, וכמות בשר קטנה שתמשיך לרחוש ולהעלות עשן במשך כל זמן ההכנה הקצר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

לבשר

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקערות פילו

1

חותכים את עלי הפילו לרבעים, מברישים בשמן זית, מניחים שכבה כפולה בתבנית שקעים או על קערית מרק הפוכה, ואופים בחום גבוה כ-3 דקות. משחררים מהתבנית בזהירות, ואם הפילו עדיין לבנבן, מחזירים ללא התבנית לתנור, אבל משגיחים - הפילו מזהיב בבת אחת.

לרוטב

2

מערבבים את הטחינה בכוס מים פושרים, מוסיפים מעט שום כתוש, מלח וכמה טיפות שמן זית. מחממים בצנצנת זכוכית המונחת במים חמים. לפני ההגשה אוחזים בעזרת מגבת ומנערים היטב.

לתערובת תבלינים

3

מערבבים כמויות שוות של כל התבלינים וטוחנים (או משתמשים ב-3 כפות של בהרט מוכן).

לבשר

4

קוצצים את הבצלים, מטגנים אותם בווק או במחבת גדולה ורחבה, וכשהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר. מטגנים ומפוררים תוך טיגון. כשהבשר מפורר מוסיפים 3 כפות תערובת תבלינים, את הצימוקים ואת הצנוברים. מטגנים עד שהבשר מוכן, מפזרים פטרוזיליה ומערבבים.

להגשה

5

מניחים את קערות הפילו על צלחות, ממלאים בבשר ויוצקים רוטב טחינה סביב המנה.